تکنولوژی POE و مزیت های آن

نویسنده: سعيد حسن پور
سه شنبه, 08 آبان 1397 ساعت:14:29:13 - تعداد بازدید: 3534

تکنولوژی POE و مزیت های آن

تکنولوژی POEچیست؟
POE تکنولوژی است که کابل های شبکه را قادر می سازد انرژی الکتریکی را نیز حمل کنند. مثلاً یک دوربین دیجیتال امنیتی در زمان اتصال و راه اندازی دو رابط نیاز دارد. یکی ارتباط شبکه برای ایجاد ارتباط با دستگاه ضبط ویدئویی و نمایشگر و دیگری اتصال برق که انرژی الکتریسیته مورد نیاز دوربین را فراهم کند.

حال اگر دوربین دارای POE باشد روی یک کابل هم برق لازم برای دوربین تامین می شود و هم ارتباط شبکه ای بر قرار می گردد.
تکنولوژی POEچیست؟چرا POE؟
POE مزیت های زیادی دارد:
صرفه جویی در زمان و هزینه: به دلیل کابل کشی همزمان برق و شبکه در زمان و هزینه بسیار صرفه جویی خواهد شد. برای کابل کشی شبکه نیاز به متخصص نیست و به راحتی در همه جا قابل نصب است.

انعطاف: بدون نیاز به پریز برق، دستگاه هایی مانند IP Camera و access point هر جایی که لازم باشند قابل نصب هستند و در مواقع لزوم نیز می توان به راحتی آنها را جا به جا کرد.
امنیت: POE طوری طراحی شده تا در مقابل فشار بالا، نوسان برق و نصب اشتباه از شبکه محافظت کند.
قابل اطمینان: برق POE از یک منبع مرکزی تامین می گردد و از آداپتور ها استفاده نشده و نوسان نیز نخواهد داشت. همچنین نمی توان به راحتی دستگاه را از کار انداخت.
مقیاس پذیری: داشتن برق روی شبکه یعنی نصب و توزیع ارتباط شبکه ای به آسانی و با سرعت انجام می گیرد.

دستگاه های قابل استفاده روی POE
POE کاربردهای زیادی دارد، اما در سه محور اساسی را می توان برای آن نام برد:
تلفن های VoIP: کاربرد اصلی POE در استفاده از این تلفن ها است. استفاده از POE در این تلفن ها به این معنا است که تلفن با یک کابل به سوکت متصل می گردد و مانند تلفن های قدیمی آنالوگ برق لازم را از همان سوکت دریافت کنند.
دوربین های IP camera: در حال حاضر روی تمام دوربین های مدار بسته POE بکار رفته است چرا که به راحتی نصب می شود و جا به جایی آن نیز بسیار آسان است.
Wirreless- wifi و بلوتوث و بارکد خوان های RFID با POE همخوانی دارند.

چطور POE را ارتقاء دهیم؟
اضافه کردن POE به شبکه از دو راه امکان پذیر است:
سوئیچ POE یک سوئیچ شبکه است که روی ورودی اترنت قرار دارد. خیلی ساده دستگاه شبکه را به سوئیچ وصل کنید. سوئیچ به صورت خودکار تشخیص می دهد که با POE همخوانی دارد یا خیر و سپس به صورت خودکار ارتباط را برقرار می کند.
سوئیچ های POE کاربردهای زیادی دارد. از edge switch های با پورت کم گرفته تا رک های چندین پورت پیچیده.اضافه کردن POEدر شبکه هایی که لینک POE ندارند می توان از اتصال POE استفاده کرد. این اتصال می تواند شبکه محلی را به POE ارتقاء دهد و در موقعیت هایی که پورت POE کم است راهکارهای گوناگونی ارائه می دهد. ارتقاء هر شبکه به POE به سادگی با اتصال یک سوئیچ POE امکان پذیر است. اتصال سوئیچ POE هم برای رک های چندین پورت در دسترس است و هم برای انژکتورهای تک پورت.همچنین با POE Splitter هم می توان دستگاه ها را به POE ارتقاء داد. POE Splitter به شبکه ارتباطی دوربین ها وصل می گردد و شدت ولتاژ را به حدی که برای دوربین مناسب است کاهش می دهد.

تصورات اشتباه
POE یک فناوری رو به توسعه است و بسیاری از مردم با اطلاعات غلط و قدیمی مفهوم آن را درست درک نمی کنند. در اینجا به برخی از تصورات اشتباه در مورد POE می پردازیم:- POE مشکل تطبیق پذیری دارد. در گذشته این مشکل وجود داشت ولی امروزه دیگر از بین رفته است. در گذشته به دلیل نبودن زیرساخت های لازم کابل برق نیز باید کنار شبکه کشیده می شد. اما از زمانی که استانداردIEEE 802.3 در کل جهان پذیرفته شد مشکل تطبیق پذیری نیز حل شد.

- برای استفاده از POE به علم الکتریسیته باید تسلط داشت. باز هم این مشکل در ابتدا وجود داشت و باید در طراحی خیلی دقت می شد، اما در استاندارد IEEE 802، POE طوری طراحی شده است تا کارایی آن در هر پیکره ای که از اترنت استفاده می کند تظمین گردد. تنها کاری که کاربر باید انجام دهد کابل کشی شبکه است و تجهیزات برق را برای سیستم تهیه می کنند.

- POE به برق کشی خاصی نیاز دارد. به هیج وجه درست نیست. هم برای شبکه محلی معمولی و هم POE، می توان از یک کابل کشی و کانکتور های Cat 5e، Cat 6 و RJ45 استفاده کرد.

- برق به دستگاه فشار می آورد. این تصور اشتباه به شدت رایج است. اما باید به یاد داشته باشید نرخ برقی که کارخانه ها اعلام می کنند بالاترین حد است و نرخ ثابتی نیست. وصل کردن یک دوربین 5 وات به برق 15 وات به این معنی نیست که 10 وات از برق در جایی هدر می رود. دستگاه تنها مقدار برقی که نیاز دارد را دریافت می کند.High power POE
استاندارد802.3 ، POE را مناسب برای شبکه هایی می داند که برق 13 وات نیاز دارند. اما بسیاری از ابزارها در بازار هستند که به کمی برق بیشتر نیاز دارند. POE به راحتی با این شرایط منطبق می گردد. برای کابل شبکه و کانکتور ها جا به جایی برق بیشتر نیز امکان پذیر است، اما سیستم های high-power POE اختصاصی بوده اند و همیشه با استاندارد802.3 همخوانی ندارند.
به همین دلیل استاندارد جدیدی توسط IEEE تعریف شد تا برق در دسترس را بیشتر کند. استاندارد 802.3at و POE plus.

POE plus ویژگی های زیر را دارد:
گسترش انرژی الکتریکی- POE plus انرژی الکتریکی را تقریباً دو برابر می کند یعنی حدود 25.5 وات.

منطبق با استاندارد802.3af –سوئیچ های POE plus و اتصالات آن استاندارد 802.3af را می شناسند و POE با حالت نرمال به آن متصل می گردد. POE plus می تواند به سوئیچ های POE تحت استاندارد 802.3af هم متصل گردد و بر اساس نیاز برق به دستگاه برساند.

برق رسانی هوشمند- 802.3at شامل محدوده ای از منبع انرژی است برای ارتباط دستگاه های مختلف با یکدیگر تا مشخص کنند که هر دستگاه چه مقدار نیاز به برق دارد.

POE plus یعنی تجهیزات بیشتری از شبکه می توانند از طریق POE تغذیه شوند. تجهیزاتی مانند IP Camera و Access point های وایرلس.

توجه داشته باشید استاندارد 802.3at همراه استاندارد 802.3af است و نمی تواند جایگزین آن گردد. 802.3af همچنان به دلیل آینده بهتر آن به صورت گسترده بکار گرقته می شود.

POE چگونه کار می کند؟
کابل های شبکه مانند کابل های Cat 5e و Cat 6 شامل 8 سیم هستند که به صورت چهار عدد دوزوج کنار هم قرار می گیرند. در اترنت 10 و 100BASE-Tدو جفت سیم برای ارسال اطلاعات استفاده می شد که به آنها data pairs می گویند.دو جفت دیگر بلااستفاده می ماند که به آنها Spare pairs می گویند (اترنت گیگابایت از هر چهار سیم استفاده می کند).

به دلیل جریان های الکتریکی داخل هر حلقه، برای برق سانی به کابل نیز به دو کنداکتور نیاز است. POE هر جفت را به عنوان یک کنداکتور در نظر می گیرد و می تواند هم از data pairs و هم از Spare pairs استفاده کند و برق رسانی را انجام دهد.

POE در ولتاژ بین 44 تا 57 ولت به کابل ها وصل می گردد. این ولتاژ بالا منجر به انتقال مناسب برق می گردد و در عین حال آنقدر قوی نیست که کابل ها را دچار مشکل کند.

این ولتاژ ایمن است. اما در عین حال برای تجهیزاتی که برای اتصال به POE طراحی نشده اند می تواند خطرناک باشد. بنابراین قبل از اینکه سوئیچ POE بتواند جریان برق را به تجهیزات وصل کند باید مشخص شود که مشکلی برای آنها پیش نیاید.

دسته بندی می تواند روندی باشد که تشخیص بدهیم کدام دستگاه با POE همخوانی ندارد. اگر یک PD تشخیص دهد مشکلی وجود دارد، آنگاه PSE مشخص می کند که دستگاه بر اساس تقسیم بندی نیاز به برق به کدام یک از سه بخش مرتبط می گردد و بعد از آن برق مورد نیاز را تامین می کند. جدول دسته بندی نیاز به انرژی POE:

3 2 1 POE Power class
15.4w 7.0w 4.0w PSE power available
3.84w 6.49w 12.95w Max device power

تفاوت برقی که با PSE منتقل می گردد با برقی که با PD منتقل می گردد میزان برقی است که به خاطر گرم شدن کابل از بین می رود. اگر PD هیچ چیز را در تست نشان ندهد دستگاه در کلاس 0 قرار می گیرد و حداکثر ولتاژ 12.95 وات را نیاز دارد و باید به آن اختصاص داده شود.

تجهیزات POE plus در دسته 4 جا می گیرد. اگر یک منبع عادیPOE 802.3af این دسته را تشخیص دهد، برق دستگاه مانند دستگاه های دسته 0 تامین می گردد. اما یک 802.3af PSE نه تنها PD را یک ابزار POE plus در نظر میگیرد بلکه بخش دسته بندی را به عنوان سیگنالی به PD که به منبع برق POE Plus متصل است دائماً تکرار می کند ( از نظر تئوری PD باید قادر باشد تا برق بیشتری را از طریق لینک شبکه در اختیار داشته باشد).

سرانجام بعد از تشخیص و دسته بندی ابزارها نوبت تهیه برق مورد نیاز است: PSE برق 48 وات را تامین می کند تا بتوان از PD استفاده کرد. به محض اجرا، PSE مقدار برقی که به PD داده است را نظارت می کند و اگر کم یا زیاد بود آن را تنظیم می کند.

نظرات

شرح کوتاه

POE تکنولوژی است که کابل های شبکه را قادر می سازد انرژی الکتریکی را نیز حمل کنند. مثلاً یک دوربین دیجیتال امنیتی در زمان اتصال و راه اندازی دو رابط نیاز دارد. یکی ارتباط شبکه برای ایجاد ارتباط با دستگاه ضبط ویدئویی و نمایشگر و دیگری اتصال برق که انرژی الکتریسیته مورد نیاز دوربین را فراهم کند.

فایل ها

پر بازدیدترین ها

۸ روش تعمیر و رفع بدسکتور هارد دیسک لپ تاپ و کامپیوتر
۸ روش تعمیر و رفع بدسکتور هارد دیسک لپ تاپ و کامپیوتر

بدسکتور بر روی هارد دیسک به تعریف ساده یک دسته کوچکی از فضای ذخیره سازی هارد ( سکتور ) است ...

آشنایی با انواع دکل های مهاری (G35 و G45)
آشنایی با انواع دکل های مهاری (G35 و G45)

دکل مهاری به دکل هایی گفته می شود که به وسیله سیم مهار (بوکسل) به زمین یا تکیه گاه دیگری م ...

کاربرد رنگ های هارد وسترن WD
کاربرد رنگ های هارد وسترن WD

از آنجایی که کمپانی وسترن که یک برند نام آور در میان هاردهای موجود در بازار می باشد و برای ...

سورنا؛ اولین دوربین‌های ایرانی تحت شبکه
سورنا؛ اولین دوربین‌های ایرانی تحت شبکه

در نمایشگاه الکامپ امسال چندین شرکت محصولات شبکه ایرانی و ساخت داخل کشور را معرفی و به نما ...

آشنایی با شبکه های GPON و EPON
آشنایی با شبکه های GPON و EPON

ایپان (EPON) و جیپان (GPON) نسخه های محبوب شبکه های نوری پسیو یا همان PON ها می باشند. این ...

Web Analytics